Episode 17: Å kysse en sjiraff og andre dyriske opplevelser

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/270431926″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]
Kysset Gjermund en sjiraff eller hva var det egentlig som skjedde på ferien i Kenya? Og klarer Lena å ri en hest i bedugget tilstand? Dette er noen av spørsmålene du får svar på i Reisepoddens episode om ferie med dyr.

Du får blant annet høre om rideferie i Sør-Afrika, Tyrkia og Peru, eselridning og kamelridning i Jordan og Egypt, kos av koalabjørner og løver – og sjiraffer, da selvsagt.

Rideferie i Tyrkia og Peru

Du trenger ikke å drive med ridning på heltid for å trives på rideferie. Selv om verken Lena eller Gjermund er typiske «hest er best»-mennesker, har de nemlig hatt fantastiske reiseopplevelser nettopp på hesteryggen.

I episoden snakker Gjermund om to rideferier han har vært på:

I Cappadocia i Tyrkia var han på en tre dagers rideferie med firmaet Kirkit Voyage, som han også skrev en reportasje om i VG.

I inkabyen Cuzco i Peru red han på dagstur til en rekke inka-severdigheter ovenfor byen. Denne turen kan du lese om her.

Vinsmaking på hesteryggen i Sør-Afrika

Rideferie, Sør-Afrika, vinsmaking
Det er klart du kan smake vin fra hesteryggen. I hvert fall i Sør-Afrika.

Lena tok det noen slurker lenger da hun reiste til Sør-Afrika. I Franschhoek noen mil øst for Cape Town kom hun nemlig over firmaet Paradise Cottages & Stables som tilbyr vinsmaking på hesteryggen (!)

PS! I denne episoden kan du høre flere tips i Sør-Afrika.

Med esel i Jordan

Mens hest er ridningens Mercedes-Benz eller Porsche, er eselet ridningens Boble, mener Gjermund. Og han har prøvd det også, på vei ut i ørkenen fra Petra. Raskt? Nei. Komfortabelt? Tja. Men absolutt en fin reise, er konklusjonen.

Hva med kamelridning?

Også kameler lar seg ri. Caroline har prøvd seg på det i Egypt, i Dahab en time fra Sharm el-Sheik. Da var hun på en superromantisk beduin-style-middag i ørkenen og red på kameler og så solnedgangen før hun ble liggende å se på stjerner resten av kvelden.

Selve ridningen syntes hun imidlertid ikke noe særlig om. Og det syns heller ikke Gjermund, som har prøvd seg på ryggen til en kamel i Mali.

Bare kos – med koala, løve og sjiraff

Ferie med dyr behøver ikke å innebære ridning. Du kan for eksempel gjøre som Caroline, som fikk holde en koalabjørn i et zoo i Australia.

Eller du kan dra på Giraffe Center utenfor Nairobi i Kenya, og mate en sjiraff med pellets. Enten med hånda eller som Gjermund prøvde seg på: Med munnen.

Lenger sør i Afrika, hos Lion Encounter på Zimbabwe-siden av Victoriafallene, kan du også klappe og gå tur med en løve. Men husk! Det gjør du helt på eget ansvar.

løver, Victoriafallene, reise, Afrika
Gjermund i aksjon som løvelufter ved Victoriafallene.

Og som Caroline påpeker: Det er ikke meningen at koalaer skal holdes og løver klappes. Så vær litt kritisk til intensjonen til firmaet som tilbyr dyreopplevelsen.

Tips til ferie med hund

I episoden tipser også Lena om to nettsteder hvor du kan finne hoteller som aksepterer hunder og andre kjæledyr. De to er hundevennligehoteller.com og hotelspecials.no.

Og nedturen?

Hva skal vi egentlig si? Ord blir fattige når man leser ekspertenes råd om hvordan du unngår å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Vi klarte likevel å si ganske mye. Det kan du høre om i reisepodcasten vår.

Kontakt Reisepodden

Reisepodden er en podcast om reise. Har du spørsmål om reise eller trenger du ferietips? Send oss en epost, ta kontakt via Facebook, eller kontakt oss på Twitter!

Sørg også for å få hørt alle episoder av Reisepodden, abonner på oss i iTunes!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/270431926″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

 

Forfatter: Gjermund Glesnes

Gjermund er innholdsrådgiver i Cloud Media Service.

Legg igjen en kommentar