Episode 16: Det du ikke visste om italiensk mat

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/269344443″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]Italiensk mat er etter manges mening verdens aller beste. Men mat og Italia er også fullt av uskrevne regler.

Hvis du for eksempel kunne tenkt deg å bestille en cappuccino etter lunsj, bør du høre på denne episoden, hvor italieneren Vincenzo Lauri fra øya Ponza forteller mer om italiensk mat og alle dens hemmeligheter.

Når skal du drikke cappuccino?

For å ta det første først: Cappuccino er for italienerne en frokostdrikk. Derfor vil mange kelnere og baristaer enten rynke på nesa eller til og med si ifra til deg hvis du prøver å bestille kaffe med melkeskum etter lunsj eller middag.

Italiensk mat fra morgen til kveld

Vincenzo forteller også om dagen i Italia og hva italienerne spiser når. Det hele er sosialt, forteller han. Slik ser planen ut:

  • Cappuccino på en bar om morgenen.
  • Lunsj.
  • En is om ettermiddagen.
  • En aperitivo før middag.
  • Middag med vin.

Lokale spesialiteter i Italia

pizza i Napoli, italiensk mat
Verdens beste pizza får du i Napoli.

Gjermund forteller om et blogginnlegg om pizza i Napoli. (Vincenzo mener at verdens beste pizza er nettopp i Napoli)

Og som Vincenzo sier: I Italia kommer stolthet gjerne fra den lokale maten. Hvert eneste sted har en spesialoppskrift, som de selv mener du ikke kan få bedre noe annet sted.

Derfor: Spør på stedet, så får du smake den lokale spesialiteten. Da spiser du for eksempel carbonara i Roma og pasta la norma på Sicilia.

Han forteller også om ulike pastatyper og litt om hva de skal brukes til.

Vintur i Toscana

Vår italienske gjest gir også et tips til folk som ønsker å reise på en skikkelig spesiell vintur: Reis til Toscana under vininnhøstingen, der trenger de gjerne hjelp til å tråkke druer.

Toscana har ikke bare vakkert landskap men også en rekke vingårder. Foto: Victor/Flickr
Toscana har ikke bare vakkert landskap men også en rekke vingårder. Foto: Victor/Flickr

Kobebiff i Japan

I Reisepodden forteller vi også litt om kobebiff i Japan, hvor Yumiko i Japanspesialisten tipser om restauranten Kobe Steakland i Kobe, et relativt rimelig og veldig hyggelig sted med god biff.

Gjermund høyttenker også litt om hvor vanskelig det er å kombinere A) restauranttips fra de fastboende og B) å få bord på stedene de anbefaler. Han viser blant annet til en heller uheldig pizza-episode i København.

NB! For gode tips til København, hør på denne episoden!

Og hvis du drømmer om å reise til Roma, bør du høre på denne!

Kontakt Reisepodden

Reisepodden er en podcast om reise. Har du spørsmål om reise? Send oss en epost, ta kontakt via Facebook, eller kontakt oss på Twitter!

Sørg også for å få hørt alle episoder av Reisepodden, så abonner gjerne på oss i iTunes!
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/269344443″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»250″ iframe=»true» /]

Forfatter: Gjermund Glesnes

Gjermund er innholdsrådgiver i Cloud Media Service.

En kommentar til «Episode 16: Det du ikke visste om italiensk mat»

Legg igjen en kommentar