Episode 9: Utforsk noe nytt i København og Danmark

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261330265″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]
Vi nordmenn elsker København, og vi elsker Danmark. Enten det er guttetur eller familietur, og om ferien legges til kroer eller et sommerhus langs stranda.

I denne episoden deler Julie Ryland fra Visit Denmark sine beste tips til København og resten av Danmark. For som hun sier: Selv om du tror du kjenner landet godt, har det mye mer å by på enn de fleste av oss aner. Du får også høre om roadtrip i USA og troverdigheten til TripAdvisor.

Tips i København

København, Nyhavn
Nyhavn er for mange selve symbolet på København. Men byen er mye, mye mer.

Kun én time i fly unna oss, er du i en av verdens ledende byer for mat, konstaterer Julie, og kommer med følgende utfordring:

Neste gang du reiser til København, så unngå Strøget og oppdag i stedet nye steder.

* På Papirøen kan du kose deg med øl i sola, tvers overfor Nyhavn. Her finner du også det fantastiske Copenhagen Street Food Market.

* Toldboden utenfor Kastellet er både restaurant, nattklubb og bar, ifølge Julie med skikkelig god stemning fra tidlig til sent.

* Langs Gammel Kongevej og i Frederiksberg generelt finner du god shopping, kafeer, og til og med en zoologisk hage.

* Strandvejen oppover langs kysten er en flott utflukt. Her kan du blant annet besøke Dyrehaven, verdens eldste fornøyelsespark Bakken og deilige Kurhotel Skodsborg.

København
Copenhagen Street Food Market har både øl og mat.

Tips til flergenerasjonsferie i Danmark

Å reise på ferie med flere generasjoner, har blitt stadig mer populært. Og da peker Danmark seg ut som et godt alternativ, med kort reisevei og billige billetter.

Julie Ryland anbefaler Djursland på østkysten for en slik flergenerasjonsferie. Djursland ligger nær både Legoland, Djurs Sommerland og Re Familiepark, og er også bare 45 minutters kjøring fra Århus, hvor du kan sjekke ut Moesgaard Museum, tesalongen Perchs og biblioteket Dokk1.

Caroline husker også Givskud Zoo og byen Vejle som familievennlige alternativer i Øst-Danmark.

Roadtrip i USA

On the road again... Hvem har ikke en drøm om den store amerikanske roadtripen? Foto: Youtube
On the road again… Hvem har ikke en drøm om den store amerikanske roadtripen? Foto: Youtube

Cecilie vil leie et «flak» og kjøre rundt i USA hvis hun vant en million kroner. Men hvor bør hun dra?

Reisepodden begynner med å snakke litt om filmen «Sideways» og Napa Valley (filmen er egentlig fra Santa Ynez Valley like nord for Los Angeles). Deretter foreslår de California State Route 1 – kanskje bedre kjent som Pacific Coast Highway – bluesruten Highway 61 langs Mississippi til havet, Route 66 fra Chicago til Los Angeles og Route 1 fra Maine til Miami – aller helst med en forlengelse helt sør til Key West.

De deler også noen generelle tips til planlegging og leie av bil til den amerikanske drømmen.

Kan vi stole på TripAdvisor?

Forrige uke avslørte VG at restauranten Mona Lisa langs Karl Johans gate jukset med råvarene og slettes ikke serverte de eksklusive råvarene de lovet i menyen.

Nedtur i seg selv. Men så sjekket Gjermund nettstedet TripAdvisor. Og der lå Mona Lisa helt oppe på 183. plass av 1040 restauranter i Oslo.

Så kan vi stole på TripAdvisor? Og er det et godt eller dårlig tegn at det først og fremst er sannsynligvis falske anmeldelser som nå har sørget for at Mona Lisa har ramlet på rankingen?

Kontakt Reisepodden

Har du spørsmål om reise? Send oss en epost, ta kontakt via Facebook, eller kontakt oss på Twitter!

Sørg også for å få hørt alle episoder av Reisepodden, abonner på oss i iTunes!
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261330265″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]

Forfatter: Gjermund Glesnes

Gjermund er innholdsrådgiver i Cloud Media Service.

4 kommentarer til «Episode 9: Utforsk noe nytt i København og Danmark»

Legg igjen en kommentar