Episode 7: Familieferie, stor lykke eller et lite mareritt?

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/258941354″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]
Familieferie er tema for denne episoden. For, som alle foreldre har erfart, det er en stor overgang fra det å reise uten barn, til plutselig å ha en til å ta hensyn til.

Hvordan går det for eksempel å reise til Jordan med en baby på fem måneder? Og kan du se Petra?

149453_456040846975_5827869_n
Barnevakten Caroline fikk på hotellet i Jordan da hun reiste dit med sin førstefødte.

Berlin med barn

Reisepodden har også fått spørsmål om de beste storbyene å dra med barn. Det må bli Berlin, ifølge Caroline.

Bydelen Prenzlauer Berg i øst-Berlin er full av barn og barnevennlige tilbud som egne barnekafeer og lekeparker. Sjekk ut eventyrlekeparken Kolle 37! En skikkelig kul lekeplass uten glorete plast og skumgummigulv.

Barnekafeen Kiezkind har innendørs sandkasse, masse leker og plass utendørs med trehjulssykler og andre leker. Kafeen Anna Blume er perfekt for frokost og lunsj som serveres på treetasjers fat, gøy for både store og små. Også sykkelturer er perfekt, selskapet Caroline nevner i episoden er Berlin on bike.

PS! Hør også tips til den perfekte familieferie i Danmark.

Generelle tips om familieferie med barn

Sitges utenfor Barcelona. Lei et hus med et vennepar med barn så blir ferien mindre masete og mer stas for både voksne og barn. Sjekk f.eks Homeandaway.com eller Airbnb.com for passende bosted. Et basseng er et supert alternativ til bråkete bamseklubber, og sysselsetter barna med lek i timevis, så finn en bolig har tilgang på det!

Det er minst hundre år siden Lena hadde små barn. Hun har til gjengjeld reist med et halvt botballlag på ferie de siste årene. Her er noen lure triks hun deler med våre lyttere. Les også blogginnlegget hennes om samme tema.

Med fem ungdommer på sommerferie. Gulp.

Eller vil du til Nord-Spania? Her kan du høre mer om Bilbao.

En herlig oase i Thailand

Anders, som ville til Thailand med familien dersom han vant en million, sendte Lena til Khao Sok, en nasjonalpark i Sør-Thailand. Der kan de bo på en av de flytende hyttene innerst i den oppdemmede innsjøen. Hyttene har kun strøm om natten, for å lade kamerabatterier og sette på air-condition. Ingen telefon- eller internettdekning, gjør at både voksne og barn, som vanligvis har nesa i en skjerm, må snakke sammen. Det er også hotellsjefens visjon. Les bloggposten om turen til Thailand her. (Khao Sok er dag seks.)

Rai500, Khao Sok

Aktiv i Tyskland

Og til slutt: Tyskland satser på aktiv naturferie i 2016. Vil du finne ditt drømmested i Tyskland, skreddersydd for dine lyster og behov, gå inn her og lek i vei! www.germany.travel/enjoy
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/258941354″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

Legg igjen en kommentar