Episode 6 – Er Oslo den aller beste storbyen?

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257948850″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

Washington Post har skrevet en artikkel om hvor fantastisk Oslo er. Den finner du hvis du klikker her.

Hvis Oslo er så fantastisk, hvorfor ikke reise dit på storbyhelg, tenkte vi i Reisepodden. Derfor inviterte vi Karianne Bjellås Gilje til studio. Hun har skrevet guideboka ‘Oslo’ med 100 unike opplevelser i hovedstaden.

Tips til å spise, drikke og se i Oslo

I denne episoden deler Karianne noen av sine aller beste Oslo-tips, som blant mye annet innebærer vandring langs Akerselva, via Mathallen og ned til Grønland.

I tillegg får du høre tips fra Facebook-følgerne og Reisepoddens egne tips. Lena snakker varmt om Kampen Bistro der hun mener de lager mat med kjærlighet, mens Gjermund er overbevist om at  verdens beste blåskjell finnes på Fiskeriet. Alle stedene er selvfølgelig nevnt i boka til Karianne.

Oslo reise podcast
Oslo er tema i sjette episode av Reisepodden. Foto: Per Sollerman

Mat og storby

I spørsmålet fra lytterne, anbefalte Gjermund matinteresserte Mikael å reise til San Sebastian og spise pintxos. Spesielt nevnte han barene: Borda Berri, Bar Haizea, La Cuchara de San Telmo og Zerouko.

Hva som er spesialiteten til hvilken bar, får du høre i podcasten. Du kan også lese mer om pintxos i San Sebastian her.

borda berri (1)Blomstring i Tokyo

For Tiril, som drømmer om å reise til Tokyo for en million, byr denne episoden på info om blomstring i Tokyo og hvor du finner noen av de kuleste områdene i denne storbyen. Les hva Vagabond skriver her.

Som alltid byr vi på en nedtur til slutt.

Har du ikke hørt denne episoden ennå, gjør det nå og bli inspirert! Reisepoddens redaksjon blir selvfølgelig veldig glade for tilbakemeldinger, gode som dårlige. Helst gode, forresten.

 

Forfatter: Gjermund Glesnes

Gjermund er innholdsrådgiver i Cloud Media Service.

3 kommentarer til «Episode 6 – Er Oslo den aller beste storbyen?»

Legg igjen en kommentar