Episode 5: Tid for storby – Valencia og Hanoi

Våren er tid for storbyturer, så vi fortsetter å snakke om storbyer. I denne episoden handler det om noen av våre favoritter: Valencia, Hanoi og Paris, hvor Sven Henriksen er gjest i studio og forteller om sitt Paris.

Vi tipser også om en herlig rundtur i Italia, snakker om jungelliv i Amazonas og gir velfortjent ris til USAs grensekontroller.

Det beste i Valencia

Ønsker du storby og strand, er Valencia et enda kulere – og mindre turistpreget – valg enn Barcelona. Sjekk ut arkitekturen i City of Arts and Sciences (eller på spansk: Ciudad de las Artes y las Ciencias). Men for guds skyld, ikke spis der! advarer Lena og anbefaler i stedet paella-restauranten Bodego de la Sarieta.

I Valencia bør du også sjekke ut byens to signaturdrikker: Jordmandeldrikken Horchata og longdrinken Agua de Valencia. Sistnevnte serverer de med stil på Café de las Horas. Her kan du lese en reportasje om Agua de Valencia. Alle Gjermunds reisetips til Valencia finner du her.

Og her snakker vi om baskernes herlige versjon av tapas, pintxos.

Opplevelser og mat i Hanoi

I Hanoi er det matretten pho som er spesialiteten. Samt ulike former for morgengymnastikk. Den finner du ved vannet Hoan Kiem mellom fem og seks om morgenen. Og søndag formiddag er det tango på Leninplassen. Les Lenas bloggpost om å krysse gaten i Hanoi her.

Caroline tipser også om jazzklubben Binh Minh i Hanoi.

Steder å besøke i Paris

Sven Henriksen, som også var gjest i forrige episode, forteller om sitt Paris. Navnene han nevner, er:

Rue du Faubourg Montmartre med klubben Chartier, bydelen Saint-Germain, Le Marais, Versailles, og byen Giverny hvor Claude Monet bodde.

Hør også Carolines tips til Paris her!

Storby til storby – og by til by – i Italia

Fantastiske mosaikker i den tidligere romerske hovedstaden Ravenna.
Fantastiske mosaikker i den tidligere romerske hovedstaden Ravenna.

Skal du på rundreise med tog i Italia, anbefaler Gjermund å ta flyet til Milano, hvor hele beltet av vakre byer fulle av gastronomi og historie venter: Parma, Modena, Bologna, Ravenna, Ferrara, Venezia, Verona, Bergamo… Les mer om noen av byene her.

Og her kan du høre om hvorfor Gjermund elsker Roma.

Lokalliv i Amazonas

Hvis du vil oppleve Amazonas som de fastboende gjør, kan du sjekke ut de to Peru-baserte selskapene Coex Amazon og Rainforest Expeditions. Du kan også dra til Santarém i Brasil. Les mer om Gjermunds tanker om lokalt folkeliv i Amazonas her.

Hør flere tips til store opplevelser i Sør-Amerika her!

Tilbakemeldinger?

Har du spørsmål til Reisepodden? Kommentarer? Tilbakemeldinger? Besøk Facebook-siden vår. Vi svarer på det aller meste. Følg oss også på Twitter.

Forfatter: Gjermund Glesnes

Gjermund er innholdsrådgiver i Cloud Media Service.

3 kommentarer til «Episode 5: Tid for storby – Valencia og Hanoi»

Legg igjen en kommentar