Episode 4: Gode tips til New York og London

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/255390303″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

Storbyferier er populært, og i denne episoden av Reisepodden handlet det om de to storbyene nordmenn ifølge en fersk undersøkelse drømmer aller mest om: New York og London.

Tips i London

Caroline tipset om de hyggelige bydelene Hoxton og Shoreditch. Hun nevnte også sitt favorittmarked, Old Spitalfield’s Market, gata Brick Lane med butikker og massevis av gode, billige indiske restauranter, og blomstermarkedet Columbia Market.

Gjermund anbefalte ellers folk å tenke litt utradisjonelt når det gjelder guidede turer. I London finner du blant annet guidede fotturer med alt fra rock’n’roll til Charles Dickens eller Jack the Ripper som tema.

Tips i New York

Skuespiller, sanger og dramatiker elsker New York, og delte noen av sine aller beste tips til byen. Spisestedene han nevnte var disse: The French Roast i West Village, kafeen Sweet Revenge, restauranten Beauty and Essex på Lower East Side, og kafeen Dante i West Village.

New York Manhattan
Vi nordmenn drømmer om New York.

For gallerier snakket han om Bushwick i Brooklyn – hvor du bl.a. finner Life of Mars, Chelsea og Williamsburg. Men hans aller varmeste anbefaling var å ta toget upstate, til byen Beacon, hvor du finner en rekke kafeer, bokhandlere, butikker langs Main Street. Han anbefaler også strandstedene Coney Island og Rockaway Beach.

Strandliv i Karibia

Hvis Nora fikk en million kroner, ville hun ha reist til Karibia og lagt seg på stranda. Da funker Norwegians direkterute til Puerto Rico helt fint, mener Gjermund. Les en reportasje om Puerto Rico her, eller om franske Guadeloupe her.

Seiling i Sporadene

Reisepodden besvarte også et spørsmål om seiling i Sporadene i Hellas. Her er svaret, ført i pennen av søsteren og svogeren til Lena:

Leie av båt finnes flere steder både på Skiathos og Volos. Mange båter har sin egen pilotbok, men dere anbefales å kjøpe «Greek Pilot» av Rod Heikel. Den er superbra på Sporadene. På Skopelos anbefaler vi en dyp bukt, naturnavn, som heter Panormos. Loutraki, havneby til Glossa, er topp. Naboøya til Alonissos heter Peristera og er ubebodd. Mange fine naturhavner der, flott å snorkle, bukta Vasiliko er trygg og god natthavn. På Skiathos er det ikke så mange naturhavner, og ingen steder ligger man alene i høysesong. Kokinaris har flott blått flagg strand og ok havn. Ellers er hovedbyene på hver av de tre øyene på Sporadene morsomme alternativer. Mulig å bunkre mat, vann og drivstoff. Steni Vala på Alonissos øy er i en særstilling på alle vis. Har alt. Steni Vala har ikke drivstoff men ellers alt: vakkert, tavernaer, trygg havn, butikk. På Skopelos, nordkysten, ligger «Mamma Mia»-kapellet. Ikke mye å skryte av, men gøy for damer. Kanskje. Som et godt argument for de som kanskje ikke vil akkurat til Sporadene, så er farvannet der mye roligere enn resten av Egerhavet. På grunn av den sterke vinden Metemi som herjer i juli og august, har mange fått seilferier ødelagt. Sporadene slipper unna denne stormvinden og har stort sett rolig hav.

Verdens verste flyplass

Reisepodden diskuterte også hvor i verden du finner verdens aller verste flyplasser. Hvilken mener du er verst? Skriv din «favoritt» i kommentarfeltet!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/255390303″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

Forfatter: Gjermund Glesnes

Gjermund er innholdsrådgiver i Cloud Media Service.

3 kommentarer til «Episode 4: Gode tips til New York og London»

Legg igjen en kommentar