Episode 1: Sør-Amerika, Essex og Amazonas

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/249791888″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

I den første episoden av podcasten Reisepodden handler det om Sør-Amerika med stopp i blant annet Montevideo, Rio de Janeiro og Ilha Grande, om Essex, barneklubber og om togturer for barn.
Vi snakker også om de aller verste stedene vi har vært. Men er egentlig Cancun bra eller dårlig? Og hva med Kina?

Tips i Sør-Amerika

Tango i Buenos Aires.
Tango i Buenos Aires. Foto: Flickr

San Telmo er den eldste bydelen i Buenos Aires og hver søndag er det et stort gatemarked her. På fortauene danses det tango, og tangofans kan også sjekke ut tangoteatret El Viejo Almacén som ligger i bydelen.

Montevideo er hovedstaden i Uruguay. Her bør du besøke en av byens veldig mange kafeer og barer. Noen av dem ser akkurat ut som de gjorde på 50-tallet! Gå også innom en «parrilla». Her får du verdens beste biffer!

Amazonas er en opplevelse for livet. Foto: Aah-Yeah/Flick
Amazonas er en opplevelse for livet. Foto: Aah-Yeah/Flickr

Rio de Janeiro er kjent for strendene sine. Copacobana har du sikkert hørt om, men sjekk også ut Ipanema. Her trenes, bades og flørtes det dagen lang. Stranda er delt inn i soner der hver sone har sitt klientell. Homsene møtes for eksempel i sone 8 1/2. Hipsterne går til sone 9. Turister og familier møtes i sone 10 og 11.

Mindre urbant men vel så unikt er jungelen i Amazonas, hvor du blant annet kan dra på elvecruise, eller noen av Brasils fantastiske strender. Et hett tips er paradisøya Ilha Grande hvor Gjermund blant annet møtte en gammel fengselsfange.

Et bra tips i England

I stedet for en langweekend i London, hvorfor ikke heller ta en biltur i Essex, bo på B&B og spise verdens beste østers, spør Lena? Som Jamie Oliver har sagt:
«Jeg har spist østers over hele verden, og alle synes at deres egne er de beste. Vel, jeg er også patriot og sier at de beste østersene jeg noen gang har spist er West Mersea Essex–østers, også kalt Colchester-østers, og noen vestirske østers som har en nydelig jern- og diskret sjøvannssmak. Østers fra West Mersea er fantastiske fordi de dyrkes noen kilometer nedover elvemunningen fra der Maldon havsalt kommer fra. Næringsstoffene fra sumpmarken vaskes ut i elvemunningen så det er et fantastisk næringsrikt område.”
Og når dere først er i Maldon, kan dere smake på vannet der det kjente saltet kommer fra. Husk gummistøvler!

De verste stedene Reisepodden har reist

Gambia, sier Gjermund og klager på synlig sexturisme – og forventninger om at du selv skal være interessert, andre folk som vil lure turistene, samt et nokså uheldig valg av overnattingssted.

Caroline mener Kina var det aller verste, med endeløse og ukomfortable bussturer og vond mat. Lena er imidlertid ikke enig. Gå inn i en hutong i Beijing og spis fantastisk mat, tipser hun.

Cancun er ikke akkurat noen landsby. Foto: Pixabay
Cancun er ikke akkurat noen landsby. Foto: Pixabay

Selv trekker hun frem Cancun som sin største skuffelse. Det er ikke en liten, pittoresk landsby, men et sted der du lander med flyet før du stikker derfra så fort du kan. Ta turen nedover Maya-rivieran, råder Caroline. Playa del Carmen er et turiststed, men er likevel ti ganger mer sjarmerende enn Cancun og her kan du definitivt tilbringe noen dager. Men reis en time videre så kommer du til fantastiske Tulum. Her er det nydelige strender, eco chice hoteller, mye sunn og god mat og muligheter for retreats med yoga, pilates etc. Et ekte paradis!

Et tips til: For deg som ikke vil et sted med barneskrål, men allikevel ønsker at noen andre legger til rette for ferien din, kan kanskje dette være noe å teste ut?http://www.mynewsdesk.com/…/ving-aapner-luksurioest-bohemho…

HØR HELE EPISODEN HER, ELLER LAST DEN NED I ITUNES.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/249791888″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

Forfatter: Axel Sjøstedt

Axel learned to operate a computer the same year he learned walking, and has a great interest in the role of technology in society. He wrote a lot of the Cloud Insurance code during our early days, but now he runs around and manages the business side of things instead. Axel holds an MsC degree from NHH Norwegian School of Economics and UC Berkeley, with a major in strategy and leadership. In addition, he has a BsC degree in Informatics from University of Oslo.

Legg igjen en kommentar