Episode 3: En perfekt påskeferie

Endelig er det påskeferie! Skal du på fjellet, ved sjøen eller ta turen til en storby i år?

Reisepodden har litt av hvert i ermet i denne episoden – både om ferie for nyskilte, New York og påske i Spania, Portugal og Hamburg. Jo, og så Moss, da.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/252345324″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

Storbypåske

Hamburg er en undervurdert by. Foto: Wikimedia
Hamburg er en undervurdert by. Foto: Wikimedia

Må påsken være påskete? Nei, mener Caroline, som minner om at ferier kan brukes akkurat som du vil. Du kan for eksempel dra til en hvilken som helst storby, uten å tenke at den skal ha noe spesielt «påskete» ved seg. Selv dro hun til Hamburg – en undervurdert og kul storby. Dra til havneområdet.

Påskeferie i Spania og Portugal

For en skikkelig religiøs opplevelse – som er heftig selv om du ikke er personlig kristen – er katolske land et hett tips. Den spanske påskefeiringen er en folkefest, sier Lena, og forteller om prosesjonene som de fleste byer har.

Ecce Homo-prosesjonen i Braga.
Ecce Homo-prosesjonen i Braga.

Du kan også dra til Portugal, sier Gjermund, og nevner Braga og Ecce Homo-prosesjonen på skjærtorsdag, Castelo de Vide og velsignelsen av lammene på lørdag morgen, og kirken Bom Jesus do Monte utenfor Braga. Les mer om påske i Portugal her.

Påske til fjells

Reisepodden fikk også besøk av Ingvild Lundeberg Bakke fra DNT. Hun gir hotte tips om du reiser alene, med kjæresten eller unger på tur i den norske fjellheimen. Hun minner om at det alltid er plass på DNT-hyttene – og du finner alt du trenger til turplanleggingen på ut.no.

New York, New York

New York er så kjent fra filmer at det føles som at du har vært der uten å ha vært der. Men husk at byen er mye mer enn Manhattan. Dra til Brooklyn, gjerne til fots over broa, hvor du blant annet finner Williamsburg – eller sjekk ut hva som er byens in-sted her og nå i TimeOut.

Og hvis du vil gi oss en påskegave: Vi blir veldig glade hvis du rater oss i iTunes.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/252345324″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»200″ iframe=»true» /]

Forfatter: Lucas Weldeghebriel

Lucas er rådgiver og digitalsjef i Cloud Media Service.

Legg igjen en kommentar